Kolačići (cookies).

U sljedećim ćemo odlomcima objasniti svrhu upotrebe kolačića i sličnih tehnologija na našem web-mjestu te vam nudimo mogućnost izmjene pristanka na našu upotrebu ili opoziv pristanka u bilo koje doba.

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići i tehnologije web-pohrane, kao što su lokalna pohrana ili pohrana sesije koje nazivamo „kolačići”, olakšavaju vašu interakciju s našim web-mjestom. Čim posjetite naše web-mjesto, web-preglednik preuzima kolačiće na krajnji uređaj, primjerice malu tekstnu datoteku. Tehnologije vanjskih pružatelja usluga, kao što su skripte, pikseli i oznake, koje integriramo u naša web-mjesta u svrhu oglasa, također postavljaju kolačiće na vaš krajnji uređaj. U sljedećim ćemo odlomcima objasniti u koju svrhu upotrebljavamo navedene tehnologije i kako prilagoditi postavke vašim potrebama.

SVRHA KOLAČIĆA.

Kolačići su zaduženi za mnoge različite zadatke koji pridonose besprijekornom i interaktivnom mrežnom iskustvu. Kako bi to funkcioniralo, uvijek trebate upotrebljavati isti krajnji uređaj i isti preglednik. Neki specifični kolačići neophodni su za rad i održavanje naših web-mjesta jer nam omogućuju sljedeće:

  • uvijek vam nude preferiranu uslugu
  • pokazuju vam specifične i relevantne informacije
  • nude vam besprijekorno i udobno mrežno iskustvo.

PREPOZNAVANJE I ODGOVOR.

Kolačići nam pokazuju kako upotrebljavati i biti u interakciji s našim web-mjestima, primjerice, kada spremate svoje postavke ili korisnički ID. To nam pomaže:

  • ponuditi vam osobnije iskustvo donoseći vam najvažnije stranice na učinkovitiji način
  • podsjećaju nas na neke od vaših osobnih preferenci
  • usmjeriti vas na koristan sadržaj stranica.

STALNA POBOLJŠANJA.

Kolačići nam pomažu razumjeti kako posjetitelji upotrebljavaju naša web-mjesta i omogućuju nam da napravimo potrebna poboljšanja. Na primjer, kolačići nam omogućuju analizirati koja je vrsta sadržaja omiljena i stvarati slične teme koje bi mogle biti od jednake važnosti našim posjetiteljima. To nam zauzvrat pomaže:

  • poboljšati dizajn web-mjesta i ponuditi vam bolje mrežno iskustvo
  • isprobati različite pristupe i predstaviti našim posjetiteljima sadržaj koji je njima najvažniji.

OGLAŠAVANJE I PONOVNO ODREĐIVANJE.

Naša web-mjesta mogu upotrebljavati kolačiće u svrhe ponovnog određivanja. To znači da kolačići spremaju informacije iz povijesti pregledavanja kako bi pratili vaše interese i aktivnosti na web-mjestu. To pomaže nama ili našim oglašivačkim partnerima predstaviti vam sljedeće:

  • relevantna oglašavanja naših proizvoda na drugim web-mjestima koja se temelje na posjetima našem web-mjestu
  • kombinaciju relevantnih i specifičnih informacija tako da prikazani oglasi odgovaraju vašim interesima.

KATEGORIJE KOLAČIĆA.

Na našim web-mjestima mogu biti implementirani kolačići za obradu podataka i povezani kolačići. Ovisno o funkciji i namjeni, obradu podataka smo podijelili u različite kategorije. Namjena svake kategorije opisana je na ovom mjestu, a vaš pristanak za navedene kategorije također se može ovdje izmijeniti. Svaka kategorija navodi sve povezane obrade podataka ako postoje, kao i kolačiće koje se obično upotrebljavaju za navedenu obradu podataka.

Dodatne informacije o različitim kategorijama kolačića pronađite na početku ove stranice pod „Izmjene i pojedinosti”.

ŠTO TREBATE ZNATI O KOLAČIĆIMA?

Kolačići podržavaju bolje i brže mrežno iskustvo. Kolačić je mala tekstna datoteka u koju se pohranjuju internetske postavke. Skoro svako web-mjesto upotrebljava kolačiće. Kada prvi put posjetite web-mjesto, web-preglednik preuzima kolačiće. Sljedeći put kada posjetite isto web-mjesto s pomoću istog krajnjeg uređaja, web-mjesto vas prepoznaje i prikazuje sadržaj koji je prilagođen vašim osobnim potrebama i interesima. Kolačići spomenuti u nastavku sinonimi su za sesiju web-pohrane HTML5 i lokalnu web-pohranu HTML5.

KOLAČIĆI PRVE STRANE.

Kolačići prve strane su kolačići koje mi ili ugovorni pružatelji usluga stavljamo na web-mjesto i s kojima vi stupate u interakciju ako nastavljate upotrebljavati naše web-mjesto.

KOLAČIĆI TREĆE STRANE.

Naša web-mjesta također mogu sadržavati sadržaje drugih pružatelja usluga (vanjskih pružatelja usluga) koji vjerojatno posjeduju vlastite kolačiće. Vanjski pružatelji usluga mogu postaviti kolačiće tijekom posjeta našem web-mjestu koji traže podatke o tome, primjerice, jeste li učitavali jedno od naših web-mjesta. Posjetite web-mjesto vanjskog pružatelja usluga kako biste naučili više o njihovoj upotrebi kolačića. Na detaljnom popisu pod „Izmjene i pojedinosti” možete pronaći informacije o odgovarajućim vanjskim pružateljima usluga i upućivanje na njihovu izjavu o privatnosti podataka. U svako doba možete odbiti kolačiće od vanjskih pružatelja usluga koristeći se odgovarajućom funkcijom na našem web-mjestu. Kada odbijate kolačiće treće strane, moći ćemo vam pružiti samo funkcionalnost na našem web-mjestu koja se može upotrebljavati bez takvih kolačića. U tom slučaju vam neće biti dostupni dijelovi našeg web-mjesta na kojem je integriran sadržaj vanjskih pružatelja usluga i koji zahtijevaju postavljanje kolačića treće strane. O tome ćete biti obaviješteni. Ako i dalje želite pristupiti nedostupnom sadržaju na web-mjestu morat ćete pristati na upotrebu analitičkih i marketinških kolačića. Molimo upotrijebite odgovarajuću funkciju na našem web-mjestu kako biste dali ili opozvali pristanak. Za više informacija o integriranoj obradi podataka (npr. oznake, skripte, pikseli) vanjskih pružatelja usluga pogledajte popis kolačića.

ODBIJANJE KOLAČIĆA.

Kada odbijete kolačiće za koje je potreban vaš pristanak, propisno ćemo prihvatiti vašu odluku i suzdržati se od postavljanja određenih kolačića. Ako opozovete pristanak za kolačiće, prestat ćemo postavljati kolačiće za koje je potreban pristanak počevši od posjeta sljedećoj stranici. Izbrisat ćemo sve kolačiće prve strane ako je to tehnički moguće. Vi možete, naravno, odbiti upotrebu analitičkih i marketinških kolačića. Ipak, to će nas spriječiti u razumijevanju što vam se sviđa ili ne na našem web-mjestu i u svim potrebnim poboljšanjima. Napominjemo da ne možemo izbrisati kolačiće treće strane. Ako želite izbrisati sve kolačiće treće strane, idite na postavke preglednika. Također bismo vas željeli obavijestiti o tome da opozivanje pristanka neće rezultirati manjom količinom oglasa. To će prije značiti da prikazani oglasi neće biti prilagođeni vašim osobnim potrebama.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA U VAŠEM PREGLEDNIKU.

Možete upravljati postavkama kolačića preko prethodno navedenih značajki na našoj stranici, kao i promjenom postavki preglednika (omogući, onemogući i izbriši). Većina preglednika omogućuju vam upravljanje kolačićima prihvaćanjem ili odbijanjem svih kolačića. Idite na odjeljak pomoći vašeg preglednika kako biste naučili više o tome kako upravljati kolačićima ili ih izbrisati. Kada promijenite postavke kolačića, određeni kolačići biti će blokirani. U tom slučaju nećete u potpunosti ostvariti korist od nekih značajki našeg web-mjesta. Možda nećemo biti u mogućnosti ponuditi vam određeni sadržaj koji ste prethodno vidjeli ili upotrebljavali.

GDJE SE OBRAĐUJU PODACI PRIKUPLJENI OD STRANE KOLAČIĆA?

Podaci prikupljeni preko kolačića primarno se obrađuju unutar Europske unije (EU). U nekim slučajevima, može se dogoditi podatke kolačića obrađuju naši ugovorni pružatelji usluga ili vanjski pružatelji kolačića u zemljama izvan EU, koje ne pružaju razinu zaštite podataka jednaku onoj u EU. U nekim zemljama, primjerice u SAD-u, postoji znatan rizik od toga da lokalne vlasti ostvare pristup podacima kolačića koji se tamo obrađuju u svrhe nadzora. Ne postoji učinkovit pravni lijek koji bi to mogao spriječiti. Implementirali smo dodatne i prikladne sigurnosne mjere, kao primjerice ugovore na temelju standardnih ugovornih klauzula EU-a uz implementaciju dopunskih tehničkih mjera kako bismo osigurali da su podaci prikupljeni od strane kolačića prikladno zaštićeni. Ako ste prihvatili kategoriju „Analitički i marketinški kolačići”, također ste pristali na prijenos i daljnju obradu podataka prikupljenih od strane kolačića u zemlje izvan EU.

Dobro došli u My BMW

Registrirajte se i iskoristite prednosti:

Prijavite se
na newsletter

Vaš pristanak može se povući u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za otkazivanje u Newsletteru ili slanjem zahtjeva na e-mail info@ac-baumgartner.hr. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka ostaju nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe vaših osobnih podataka, upućujemo na naša Pravila o privatnosti.