NAPRAVLJENI DA ODGOVARAJU.

#WHATEVERHAPPENS. BMW GUME - NAJBOLJI IZBOR ZA SVAKU CESTU.

ONLINE NARUČIVANJE NA SERVIS

Zakazivanje termina servisa prikladnije nego ikad: s online sustavom za naručivanje na servis od sada možete zakazati sastanak u AC Baumgartner sa samo nekoliko klikova.

Kvaliteta kotača i guma određuje kako će razvoj BMW-ovih stručnjaka za ovjese reagirati na cesti. Glatki asfalt, šljunak, snijeg ili led? Originalne BMW gume sa zvjezdicom pravi su partner za vaše vozilo na svim površinama. U interakciji s BMW komponentama ovjesa i adaptivnim sustavima, oni osiguravaju maksimalnu razinu prianjanja i performansi, dok istovremeno doprinose niskim brojkama potrošnje i emisija.

NAŠ DOKAZ KVALITETE.

BMW GUME ZA ZVJEZDICOM. ZA
KVALITETU I SIGURNOST.

KREĆITE SE KAO ZVIJEZDA.

BMW OSIGURANJE GUMA - DOLAZI SA SVIM BMW GUMAMA.

BMW osiguranje guma s do 100% pokrića troškova za razne vrste šteta tijekom razdoblja od 36 mjeseci. BMW osiguranje guma vrijedi za sve gume označene zvjezdicom i kompletne kotače kupljene u AC Baumgartner. Osim toga, BMW osiguranje guma vrijedi za sve originalne gume postavljene na automobil kupljen u BMW-u i registriran od ožujka 2020. godine.

BMW osiguranje guma uključuje:
• Oštećenja uzrokovana oštrim predmetom (npr. čavao ili slomljeno staklo)
• Oštećenja uzrokovana udarcem o rubnik
• Šteta uzrokovana vandalizmom
• Krađa guma
• Pokrivenost
• Naknada štete

BMW osiguranje guma je proizvod od Allianz Versicherungs-AG.

BMW KOMPLET KOTAČA & DODACI.

VOZITE NEOMETANO. OSJEĆAJTE SE SIGURNO. UŽIVAJTE U VOŽNJI.

Kamo god vas put odveo: želimo se pobrinuti da u bilo kojem trenutku uživate u čistom užitku vožnje i duševnom miru. Ovo je naša misija. I zato ustrajno radimo na razvoju novih tehnologija koje vašu vožnju čine još ugodnijom i sigurnijom. #whateverhappens

VAŽNOST PRAVIH GUMA ZA SVAKU SEZONU.

SVE ZA LJETO.

Na temperaturama iznad 7°C ljetne gume imaju znatno bolje performanse od zimskih u pogledu upravljanja i brzine. Dizajnirane za toplije uvjete, sastav ljetnih guma sastoji se od tvrđe gumene smjese. To rezultira kraćim putem kočenja, manjim otporom kotrljanja i nižom potrošnjom goriva. Stoga je preporučljivo staviti ljetne gume čim to uvjeti dopuštaju.

ZALEĐENIM CESTAMA DO KUĆE.

Na temperaturama ispod 7 °C, zimske gume nude mnoge prednosti. To je zato što pri ovim temperaturnim uvjetima daju znatno bolje performanse od ljetnih guma u pogledu trakcije, prianjanja u zavojima i karakteristika kočenja. Sastoje se od mekših gumenih smjesa i imaju dublje gazne površine s finim lamelama. To poboljšava prianjanje na mokrom, snijegu i ledu. Kao rezultat toga, uživate u sigurnom iskustvu vožnje bez obzira na vremenske uvjete.

 

OTKRIJTE SEZONSKE KOTAČE I DODATKE.

PROIZVODNJA.

OVDJE POČINJE PUTOVANJE.

Ne želimo ponovno izumiti kotač. Želimo ga usavršiti. Ovo je ideja iza svakog pojedinog originalnog BMW kotača. Kotač se podvrgava složenom procesu proizvodnje i podliježe našim strogim kriterijima trajnosti. Sukladno tome, zadovoljava granične vrijednosti koje daleko premašuju zakonske zahtjeve za dinamičke, statičke i simulacijske testove. Rezultat je kotač vrhunske kvalitete na koji se možete osloniti u svakoj situaciji – elegantan u svom stilu i beskompromisan u svojoj suštini.

VIŠE INFORMACIJA.

OTKRIJTE FASCINANTNE TEHNOLOGIJE.

MANJE BUKE, VIŠE ZADOVOLJA U VOŽNJI.

Originalni BMW kotači od lake legure opremljeni su inovativnim gumama. Imaju integrirano prigušivanje buke. Sloj pjene na unutarnjoj površini gume apsorbira zvukove vožnje uzrokovane rezonantnim vibracijama u šupljoj komori gume. To smanjuje razinu buke koja se osjeća u unutrašnjosti vozila i osjetno povećava akustičnu udobnost.

 

AERODINAMIČKI OPTIMIZIRANA, SOFISTICIRANA ELEGANCIJA.

Aerodinamički optimizirani kotači od lake legure smanjuju težinu i otpor. Kao rezultat toga, vaš BMW vozi učinkovitije. Uvelike zatvorene površine učinkovito smanjuju turbulenciju zraka oko kotača.

 

BMW DIGITALNA DIJAGNOSTIKA GUMA.

BMW digitalna dijagnostika guma donosi inteligentan izračun stanja guma (zahtijeva originalne BMW gume sa zvjezdicom). Senzori u sustavu prosljeđuju podatke o tlaku u gumama, temperaturi i brzini guma kako bi predvidjeli životni vijek za svaki pojedinačni kotač. Te se informacije zatim prikazuju na kontrolnom zaslonu i u aplikaciji BMW. Ovo dopunjuje sustav kontrole tlaka u gumama otkrivanjem bilo kakvih znakova oštećenja gume i sporim gubitkom tlaka, čime se smanjuje rizik od probušivanja.

EU OZNAKA GUMA NA KOJU SE MOŽETE OSLONITI.

Sve gume koje se prodaju u EU imaju oznaku koja osigurava sukladnost sa standardima EU (od A do E, A znači najbolje). To vam olakšava usporedbu performansi pri kupnji novih guma. UČINKOVITOST GORIVA: Što je bolja klasa performansi, manji su otpor kotrljanja, potrošnja goriva i emisije CO2. PRIJANJANJE NA MOKROM: Što je bolje prianjanje na mokrom, to je kraći put kočenja. EMISIJA BUKE: Vanjska buka odnosi se na buku koju proizvodi guma kada pokraj nje prolazi automobil i mjeri se u dB (decibelima). Klase buke kreću se od A (manje buke izvan vozila) do B (više buke).

Više o EU oznaci guma

DOBRO JE ZNATI.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA.

Pravi trenutak za promjenu zimskih i ljetnih guma dolazi oko oznake vanjske temperature od 7°C. Ispod ove temperature, zimske gume su vaš najbolji izbor. Iznad nje, ljetne gume pružaju najsigurnije i najudobnije iskustvo vožnje.

 

Prianjanje i upravljivost vaših guma u velikoj mjeri ovise o dubini profila. BMW preporučuje dubinu profila od 3 mm za ljetne gume i 4 mm za zimske gume. To vam osigurava siguran i ugodan osjećaj tijekom vožnje. Brojni uzdužni utori, široki blok gaznoga sloja, optimalna smjesa gume za visoke temperature i odgovarajuća dubina gaznog sloja: originalne BMW ljetne gume su upravo pravi izbor za putovanja po cestama tijekom ljeta.

 

BMW gume s run-flat tehnologijom nikad vas neće iznevjeriti, čak ni kada ih probušite. Sustav kontrole tlaka u gumama vašeg BMW-a odmah vas obavještava. Umjesto da vas prisili da stanete, omogućuje vam da nastavite voziti brzinom od 80 km/h daljnjih 80 km. Ojačane bočne stijenke gume stabiliziraju vaše vozilo i drže vas na cesti. To vam omogućuje sigurnu vožnju do sljedećeg BMW partnera.

IMAMO ODGOVORE NA VAŠA PITANJA O GUMAMA.

Koji je pravi tlak u gumama?

Detalje o tlaku za odobrenu veličinu guma možete pronaći na B stupu kad su vozačeva vrata otvorena.

Ovisno o vozilu i godini proizvodnje, u BMW-u se koristi elektronička oznaka tlaka u gumama. Oznaka tlaka u gumama dopunjena je dodatnim korisničkim izbornikom i prikazana je na središnjem informacijskom zaslonu (Central Information Display – CID).

Ispravan tlak u gumama određuje vijek trajanja guma, sigurnost u vožnji, udobnost u vožnji i potrošnju goriva. Zbog toga preporučamo provjeru tlaka u gumama i podešavanje po potrebi barem dva puta mjesečno i prije nego što krenete na dugo putovanje. To biste trebali učiniti čak i ako se tlak u gumama vašeg vozila nadzire elektronski.

Ako vaše vozilo ima rezervni kotač, molimo provjerite ga u isto vrijeme.

Vrijednosti tlaka u gumama odnose se na hladne gume ili gume koje su jednake temperature kao i okolina.

Oznaka zvjezdice je BMW-ova oznaka odobrenja. Sve BMW-ove gume s oznakom zvjezdice testirane su i razvijene u suradnji s vodećim proizvođačima guma kako bi se osigurala usklađenost s vašim BMW-om na najbolji mogući način, osiguravajući optimalne performanse, udobnost i sigurnost.

Kad kupujete kombinaciju naplataka i guma, molimo kontaktirajte vašeg BMW partnera ili našu najbližu poslovnicu.

Uz BMW osiguranje guma nudimo Vam optimalnu zaštitu za gume s BMW zvjezdicom automatski i bez ikakvih dodatnih troškova.

BMW osiguranje guma s do 100% nadoknadom troškova vrijedi 36 mjeseci i uključuje

  • svi originalni setovi kotača i guma i gume sa zvjezdicom dobiveni od vašeg BMW partnera
  • sve tvornički ugrađene ljetne gume na novim vozilima iz BMW grupe prvi put registrirane u srpnju 2020. ili kasnije

BMW čistač felgi bez napora uklanja tvrdokorne tragove prljavštine kao što su zagorjela prašina kočnica ili ostaci ulja i gume. Indikator boje olakšava provjeru učinkovitosti specijalnog sredstva za čišćenje bez kiselina. Proizvod je prikladan za sve BMW naplatke od čelika i lake legure.

BMW SERVICES.

USLUGE I ASISTENCIJA ZA BMW KOTAČE I GUME.

Dobro došli u My BMW

Registrirajte se i iskoristite prednosti:

Prijavite se
na newsletter

Vaš pristanak može se povući u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za otkazivanje u Newsletteru ili slanjem zahtjeva na e-mail info@ac-baumgartner.hr. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka ostaju nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe vaših osobnih podataka, upućujemo na naša Pravila o privatnosti.