SUZUKI IGNIS

DIZAJN

Ignis je crossover koji kombinira jednostavnu i atraktivnu vanjštinu sa svestranom funkcionalnošću. Linije njegove kompaktne i lagane karoserije su unikatne i nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Ignis potiče sva vaša osjetila, jer već svojom pojavom najavljuje početak jednog posebnog druženja.

ZA SUV IZGLED

Dodatni vanjski elementi daju vašem Ignisu snažniji, off-road izgled. Model je opremljen 16-inčnim poliranim aluminijskim naplacima, prednjom i stražnjom donjom zaštitnom pločom, širokim bočnim štitnicima i krovnim spojlerom.

BOJE GA ČINE POSEBNIM

Izaberite vanjske i unutarnje boje kako biste stvorili jedan i jedini, vaš vlastiti Ignis. Opremljen vodoravnom letvicom na prednjoj maski, okvirima prednjih svjetala za maglu, dekorativnim pokrovima retrovizora i ukrasnim naljepnicama.

INTERIJER

Opremljen dodacima i obrubima u boji na središnjim i bočnim otvorima za ventilaciju, središnjoj konzoli i ručkama na vratima.

PROSTRANI INTERIJER

Usvajanjem platforme nove generacije smanjena je veličina motornog prostora kako bi se dobio prostrani interijer, ostavljajući dovoljno mjesta za putnike i na stražnjim sjedalima te mnoštvo praktičnih prostora za odlaganje

KLIZNA STRAŽNJA SJEDALA ZA ISKORISTIVIJU UNUTRAŠNJOST (GLX I GL+)

Lijevo i desno stražnje sjedalo zasebno je uzdužno podesivo na kliznim nosačima, omogućujući podešavanje ovisno o potrebi, bilo da je potreban prostor za koljena, prtljagu, kao i sve druge situacije. Sjedala lako klize naprijed-nazad podizanjem poluge na vrhu naslona ili ispod sjedala.

Držači za boce u stražnjim vratima

Pretinac za rukavice

Središnji pretinac s držačem za šalicu

Džepovi u prednjim vratima

SVJETLA KOJA VAS PRATE KUĆI I DOČEKUJU PRIJE VOŽNJE (SVI PAKETI OPREME)

Prednja svjetla nastavljaju osvjetljavati cestu 10 sekundi nakon što je vozač izašao iz automobila, pružajući vam osvjetljenje dok ne dođete do kućnog praga. Isto tako, oborena i pozicijska svjetla se pale i stoje upaljena 10 sekundi nakon što otključate Ignis daljinskim upravljačem. Ova praktična funkcija korisna je za osvjetljenje prilaza automobilu.

IZVANREDNE MANEVARSKE SPOSOBNOSTI U GRADU I NA PUTOVANJU

S minimalnim polumjerom okretanja od samo 4.7 m, Ignisom je lako upravljati, kako na uskim cestama tako i na sve pretrpanijim parkiralištima. Gume s velikim promjerom i podnica visoko odignuta od tla omogućuju bezbrižnu vožnju neasfaltiranim i lošim cestama, jednako kao i kroz napadali snijeg ili preko rubnjaka uz cestu

PRTLJAŽNI PROSTOR ČIJI SE VOLUMEN MOŽE LAKO PODESITI

Ignis ima maksimalni prtljažni prostor od čak 514 l*. Stražnji naslon je djeljiv po pola (50:50%) imože se preklopiti iz prtljažnika. Time je omogućena organizacija prostora za različite namjene i vrste prtljage. *Kada su preklopljeni nasloni kliznih stražnjih sjedala. Izmjereno prema metodi Udruge njemačke automobilske industrije (VDA).

TEHNIKA

Za veseliji početak vašeg dana krenite Ignisom prema bilo kojem od svojih odredišta. Kompaktan je, okretan i brz. Zbog svoje natprosječne preglednosti, njime je iznimno lako upravljati, bilo da se radi o uskim gradskim ulicama ili nekom zahtjevnijem putovanju, uvijek će vas dovesti na sam prag vašeg odredišta. Svaki dan proveden s Ignisom pružit će vam potrebnu, lakoću i udobnost.

ODABERITE PRAVI MJENJAČ ZA VAŠ STIL VOŽNJE

5-stupanjski ručni mjenjač – Ovaj mjenjač ima stupnjeve prijenosa programirane za maksimalnu iskoristivost motora uz njihovo komforno i ugodno mijenjanje.
5-stupanjski AGS (Auto Gear Shift) – Ovaj automatski mjenjač se temelji na klasičnom ručnom mjenjaču, ali s automatiziranim načinom rada kvačila i izmjene brzina.

„BLAGI“ HIBRIDNI SUSTAV (SHVS)

Ignis može biti opremljen tzv. „blagim“ hibridnim sustavom – SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) koji značajno povećava učinkovitost i pruža ugodniju vožnju. SHVS se sastoji od laganog, kompaktnog ISG (Integrated Starter Generator) generatora koji ima funkciju pomaganja benzinskom motoru, kad mu je snaga najpotrebnija, a to su ubrzanja i pretjecanja. Njegove, visoko učinkovite litij-ionske baterije s izvanrednim performansama punjenja i isporuke energije, lagane su i pune se tijekom vožnje te ničim ne umanjuju dinamiku vožnje, nego ju čak dodatno poboljšavaju.

1.2 DUALJET

U novi 1.2 Dualjet motor ugrađen je jedinstveni sustav ubrizgavanja koji značajno unapređuje toplinsku iskoristivost povećanjem kompresijskog omjera. Pruža izvrsnu ravnotežu između potrebe za snagom i učinkovitosti kod potrošnje goriva.
Tip motora – K12C
Obujam – 1,242 ccm
Kompresijski omjer – 12.5
Maksimalna snaga – 66/6,000 kW@o/min
Okretni moment – 120/4,400 Nm@o/min

Sve potrebne informacije, uvijek vidljive

Ploča s instrumentima prikazuje osnovne informacije poput vanjske temperature, vremena i ukupne i parcijalne kilometraže. Prikazane informacije mogu se mijenjati pomoću gumba na ploči s instrumentima ili na upravljaču.

Grijači prednjih sjedala (GLX I GL+)

Pored učinkovitog sustava grijanja iz klima uređaja, sjedala se također mogu brzo zagrijati, pridonoseći ugodnijoj vožnji u hladnim danima.

Čvrst i siguran osjećaj u vožnji (GLX)

Kvalitetan sportski upravljač ima srebrne detalje. Može biti presvučen kožom za one koji žele više luksuza u interijeru.

MirrorLink

MirrorLink omogućuje prikazivanje različitih aplikacija s vašeg pametnog telefona na središnjem zaslonu osjetljivom na dodir, omogućujući pristup njegovim značajkama i funkcionalnostima.
*MirrorLink™ je kompatibilan s pametnim telefonima s popisa
*MirrorLink™ je zaštitni znak društva Car Connectivity Consortium LLC.

Udobnost u vožnji (GLX)

Korištenje tempomata omogućuje da vozilo automatski održava određenu brzinu bez potrebe pritiskanja papučice gasa. Osim što smanjuje zamor vozača tijekom vožnje pri većim brzinama, kao i na velikim daljenostima, također poboljšava učinkovitost potrošnje goriva jer eliminira nepotrebna ubrzavanja i kočenja.

Povezivanje pametnog telefona (SLDA) (GLX I GL+)

Srce audio sustava je zaslon osjetljiv na dodir, intuitivan poput pametnog telefona. Spojite vaš smartphone preko Bluetooth® ili USB kabela kako biste na zaslonu mogli koristiti aplikacije. Preko njega vidite i audio sustav, sliku s kamere za vožnju unatrag i navigaciju (samo GLX).

Android Auto™

Android Auto™ proširuje Android platformu u automobil na način osmišljen upravo za vožnju koji će minimalizirati distrakciju. Tako se možete usredotočiti na vožnju pomoću Google™ usluga kao šot su Google Maps™ i Google pretraživanje™. Preuzmite aplikaciju Android Auto na usluzi Google Play™.
*Android Auto je dostupan u državama s popisa na ovom linku
*Većina pametnih telefona sa sustavom Android 5.0+ radi s Android Autom
*Android, Android Auto, Google, Google Play i dr. su zaštitni znakovi društva Google Inc.

Apple CarPlay

Apple CarPlay vam omogućuje korištenje iPhonea za upućivanje poziva, pristupa glazbi, slanje i primanje poruka i pronalaženje odredišta, i sve to glasovno pomoću Siri ili preko središnjeg zaslona vozila.
Apple CarPlay je dostupan u državama s popisa na ovom linku
*Za više detalja, uključujući iPhone modele kompatibilne s Apple CarPlay
*Apple, Apple CarPlay i iPhone su zaštićeni znakovi društva Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim državama.

SIGURNOST

Ignis je krcat sustavima za aktivnu i pasivnu sigurnost. Aktivne sigurnosne funkcije poput ALLGRIP AUTO nudi vam slobodu vožnje bez obzira na promjenu podloge pod kotačima i neovisno o vremenskim uvjetima, dok zahvaljujući sustavu automatskog kočenja i upozorenja na izlazak iz voznog traka unosi bezbrižnost u svakodnevnu vožnju.

ALLGRIP AUTO

je optimalni 4WD sustav koji vozaču pruža bezbrižnost u svakodnevnoj vožnji, pogotovo kada se vozi po skliskim cestama ili snježnim površinama. Sustav pogona na četiri kotača, u svakom trenutku mjeri prianjanje kotača na podlogu te automatski raspodjeljuje okretni moment prema stražnjim kotačima ukoliko prednji imalo izgube kontakt s podlogom.

Upozorenje na izlazak iz voznog traka

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 60 km/h i krene izlaziti iz voznog traka bez da vozač upotrijebi odgovarajuću signalizaciju, sustav uključuje vibriranje upravljača i svjetlosni signal na ploči s instrumentima. Time vozaču ukazuje na vjerojatno nehotično napuštanje voznog traka.

Grip control (kontrola trakcije) (ALLGRIP MODELI)

Ova funkcija omogućuje glatko kretanje s ceste, jednako kao i s površina pokrivenih snijegom ili blatom. Sustav brzo reagira i koči na kotačima koji gube kontakt s podlogom, a ujedno raspodjeljuje isporuku snage na kotače koji imaju bolji kontakt te time ograničava gubitak okretnog momenta kod kretanja.

Upozorenje na krivudanje

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 60 km/h i krivuda unutar voznog traka, sustav uključuje zvučni signal (zujalicu) i svjetlosni signal na ploči s instrumentima. Time vozača upozorava na krivudanje uzrokovano umorom ili nekim drugim razlogom.

Šest zračnih jastuka

Ignis standardno dolazi sa šest zračnih jastuka: dva prednja, dva bočna i zračnim zavjesama.

Hill descent control (pomoć pri vožnji nizbrdo) (ALLGRIP MODELI)

Na strmim padinama, kad kočenje motorom nije dovoljno, sustav automatski koči kako bi kontrolirao sigurnu brzinu. Ovaj sustav vam dodatno omogućuje nadziranje brzine spuštanja bez dodirivanja kočnice kako biste se mogli potpuno posvetiti upravljanju.

Svjetlosno upozorenje kod naglog kočenja (ESS)

Prilikom naglog pritiska na kočnicu pri brzinama iznad 55 km/h, pored kočionih svjetala također se uključuju sva četiri pokazivača smjera (žmigavci) kako bi se na to upozorila druga vozila.

Hill hold control (pomoć pri kretanju uzbrdo)

Opremljen ovim sustavom Ignis i na nizbridici privremeno ostaje na mjestu i ne kreće unatrag, sve vrijeme koje vam je potrebno za prebacivanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

 

Novorazvijeni ovjes

Ovjes je potpuno nanovo razvijen kako bi smanjio masu vozila, a ujedno osigurao potrebnu krutost. Osim što glatko upija udarce i neravnine s ceste, omogućuje lagano, izravno i stabilno upravljanje.