Suzuki s ponosom predstavlja potpuno novi S-CROSS. Dizajniran da zadovolji dinamične potrebe današnjeg modernog vlasnika SUV-a u svakoj fazi njegovog života, S-CROSS je pravi SUV s naprednim dizajnom i visokom funkcionalnošću. Sa snažnom i odvažnom estetikom, potpuno novi S-CROSS podiže ljestvicu, dodajući učinkovitost goriva, snagu, pogon na sva četiri kotača, najnovije sigurnosne performanse i komunikacijske tehnologije.

Istaknuti detalji potpuno novog S-Crossa

Odvažan SUV

Crna prednja maska piano stila ​​daje osjećaj dinamike i snage koju nadopunjuje elegantne prednje i stražnje LED svjetiljke. Četvrtasti prednji i stražnji lukovi kotača, zajedno s samouvjerenim srebrnim ukrasima sprijeda i straga služe za isticanje agresivne prirode potpuno novog S-CROSS-a.

Funkcionalna svestranost

U prostranoj kabini udobno se može smjestiti 5 odraslih osoba, dok je teretni prostor velikog kapaciteta od 430 litara. Nudi vrhunsku svestranost u raznim aktivnostima na otvorenom i u slobodno vrijeme. Panoramski krovni otvor i lijepo uređena unutrašnjost još više poboljšavaju doživljaj vožnje.

Sofisticirana tehnologija

Počevši od 1,4-litrenog BOOSTERJET turbo motora ispunjenog okretnim momentom i 48V SHVS blagim hibridnim sustavom, potpuno novi S-CROSS učinkovit je i pun snage. Dodati ALLGRIP SELECT 4×4 pogon, audio zaslon od 9 inča i niz naprednih sigurnosnih tehnologija čine savršen dojam potpuno opremljenog SUV-a.

Odvažan SUV stil

Čak i na prvi pogled, potpuno novi S-CROSS je agresivnog izgleda. Pozornost na detalje u eksterijeru i dizajn interijera kombiniran je kako bi dao cijeli paket hrabrog karaktera s dozom elegantnosti.

Vanjski stil

Prvi dojam ostavlja se kroz impozantan izgled piano crne prednje maske. Rešetka velike veličine je estetski uređena s amblemom uklopljenim unutar kromirane šipke. Značajka prednje i stražnje strane su srebrni ukrasi koji čine potpuno novi S-CROSS nepogrešivo agresivnog izgleda. Prednje i stražnje LED svjetiljke daju dašak stila, dok lukovi četvrtastog kotačića pružaju snažan osjećaj samopouzdanja, a dizajn sa strane integrira mišićavost s aktivnošću.

Boje

Potpuno novi S-CROSS dostupan je u osam boja, kako bi zadovoljio potrebe širokog spektra SUV vlasnika. Pearl Metallic boje uključuju Titan Dark Grey, Cosmic Black i Canyon Brown. Biserni tonovi uključuju Cool White, Energetic Red i Sphere Blue. Svilenkasto srebrni metalik i čvrsta bijela zaokružuje ovu bogatu liniju boja.

Dizajn interijera

Potpuno novi S-CROSS čvrst je izvana, ali dobro opremljen iznutra. Nudi osjećaj avanture uz udobnost za uživanje u iskustvu. Počevši od prednje strane gdje se nalazi veliki prozor, pa prema panoramskom krovu, osjećaj u kabini je prostran i udoban. Ergonomska kožna sjedala imaju tkanje od sintetičke kože u sredini, baš prema prirodi SUV vozila. Dizajn kokpita je hrabar i napredan. Instrument široke veličine ploča ima trodimenzionalni dizajn, što daje snažan, kvalitetan izgled. Osjećaj interijera je visokotehnološki zahvaljujući pogodnostima kao što je 9-inčni prikaz zvuka, koji nudi bežičnu vezu povezivanja pametnog telefona i prikaz informacija vozila i uključen kotačić ALLGRIP SELECT na podnoj konzoli.

Funkcionalna svestranost

Od prostrane kabine do fleksibilnosti prtljažnog prostora, potpuno novi S-CROSS je dizajniran da zadovolji širok raspon potreba vozača SUV-a.

Prostrana kabina

Potpuno novi S-CROSS broj 5 sjedišta za odrasle i još uvijek nudi obilje prostora. Udobnost sjedenja sprijeda znači da putnici ne žrtvuju udobnost stražnjeg sjedala, koji čak imaju mogućnost promjene naslona sjedala u položaj za dodatno opuštanje. Kabina je ispunjena skladišnim prostorom i pogodnostima koje osiguravaju sve potrebe putnika.

Fleksibilan prtljažni prostor

Naslon stražnjeg sjedala podijeljen u omjeru 60:40 i višepoložajna prtljažna ploča olakšavaju smještanje raznog tereta velike veličine unutar prostora za prtljagu od 430 litara. Bez obzira na odredište ili planova za slobodno vrijeme, potpuno novi S- CROSS ima prostora i udobnost za pet odraslih osoba i sve njihove potrepštine sa stilom.

Panoramski šiber

Dvostruki klizni stakleni paneli stvaraju iznimno veliku otvor za panoramski krov u kojem možete uživati s bilo kojeg sjedala u autu. Kad je panoramski šiber zatvoren, staklene ploče kombinirane su duž dužine od 1m, a kad je otvoreno, otvor ima dužine 56 cm.

Ostale pogodnosti uključuju:

Dvozonski automatski klima uređaj

Nadzemnu konzolu sa svjetiljkama za karte

Prednju kutiju središnje konzole s USB priključkom

Prednji središnji naslon za ruke i kutiju konzole

Stražnji središnji naslon za ruke s držačima za čaše

Sofisticirana tehnologija

Potpuno opremljen SUV

Potpuno novi S-CROSS pun je napredne tehnologije koja vožnju čini uzbudljivom i ugodno, dok vozaču nudi dodatno samopouzdanje. Od učinkovitog izvođenja 1,4-litrenog BOOSTERJET motora i 48V SHVS blagi hibridnog sustava, s povjerenjem koje nudi ALLGRIP SELECT 4×4 i mnoštvo inteligentnih sigurnosnih značajki, potpuno novi S- CROSS je potpuno opremljen SUV.

K14D, 1.4 BOOSTERJET motor

S-CROSS pokreće 1,4-litreni pogonski pogon, BOOSTERJET turbo motor s izravnim ubrizgavanjem. Turbopunjač maksimizira okretni moment pri niskim okretajima. Sustav izravnog ubrizgavanja optimizira količinu, vrijeme i tlak goriva za poboljšane performanse i učinkovitost. I zahvaljujući električnim usisnim varijabilnim razvodom ventila (VVT), hlađeni ispušni plinovi
recirkuliraju (EGR) i rade visok omjer kompresije, tako da je daljnja učinkovitost postignuta.

48V SHVS blagi hibridni sustav

Potpuno novi S-CROSS ima 48V SHVS blagi hibridni sustav. U normalnim uvjetima vožnje, sustav spušta potrošnju goriva smanjenjem motora i zakretnog momenta. Kada je vozaču potrebno brzo ubrzanje, kontrola momenta punjenja i povećanje zakretnog momenta povećavaju odziv, glatkoću i ubrzanje.

ALLGRIP SELECT

Četiri lako odabrana načina rada (Auto, Sport, Snow i Lock) čine ga praktičnim za odabir postavaka 4×4 koja najbolje odgovara uvjetima vožnje. Elektronički kontrolirani 4×4 sustav prilagođava količinu zakretnog momenta dostavljenog na stražnje kotače i koristi se ESP®, snaga motora, servo upravljač i drugi sustavi na vozilu za realizaciju četiri načina vožnje.

9-inčni HD zaslon Audio

Zvuk zaslona ima najnovije digitalne značajke praktičnosti, uključujući Apple CarPlay®, Android AutoTM, prepoznavanje glasa i hands-free Bluetooth® za pozivanje. Standardne značajke također uključuju radio, glazbu i filmski USB, iPod i Bluetooth® glazbenu
reprodukciju. Održavajući vas u skladu s vozilom, također se prikazuju informaciju kao što su potrošnja goriva, domet vožnje, protok energije SHVS, upozorenja, pogled straga odnosno stražnja kamera i stražnji parking senzori.

Suzuki sigurnosna podrška

Potpuno novi S-CROSS ima Suzuki Safety Support, koristeći kamere i senzore za pomoć u vožnji i sigurnosti.


Podrška kočnice s dvostrukim senzorom (DSBS)

Kada se kreće naprijed, monokularna kamera i laserski senzor određuju postoji li opasnost od sudara s vozilom ili pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, DSBS isporučuje upozorenje ili primjenjuje automatsko kočenje, ovisno o situaciji.

Prilagodljivi tempomat sa Stop & Go

Prilagodljivi tempomat na 6-stupanjskoj automatici ima funkciju prijenosa stop & go. To ubrzava i koči kako bi vozač održao
sigurnu udaljenost od vozila ispred. Stop & go može čak i potpuno zaustaviti automobil kada je potrebno i zatim početi pratiti auto ispred ako se krene ponovno unutar 2 sekunde, kao u prometnoj gužvi.

Kamera za prikaz od 360°

Pogled od 360 stupnjeva pruža dodatnu sigurnost i udobnost. Četiri kamere (prednja, stražnja i obje strane) nude različite poglede, uključujući 3D prikaz za sigurno pokretanje i pogled odozgo za sigurnije parkiranje.


Ostale značajke Suzuki sigurnosne podrške:
・ Upozorenje o napuštanju trake
・ Prevencija napuštanja trake
・ Upozorenje o zavojima
・ Prepoznavanje prometnih znakova
・ Monitor mrtvog kuta
・ Kontrola držanja uzbrdo
・ Upozorenje o stražnjem križnom prometu