Suzuki je predstavio novi Swace, moderan i svestran caravan, atletskog dizajna i vrhunske udobnosti u vožnji potpomognute naprednom hibridnom tehnologijom.

Swace je drugi Suzuki model koji je proizašao iz suradničkog ugovora s Toyota Motor Corporation Suzukiju.

Značajke novog Swace-a

Dizajniran kako bi imao nisko težište, Swace se ističe širokim stavom i elegantnim karoserijskim linijama. Dizajn interijera nastavlja sportsku eleganciju vanjštine, s tim da je naglasak stavljen na udobnost i praktičnost. Interijer nudi osjećaj ugodne prostranosti, te izdašan prtljažni prostor koji odgovara različitim životnim stilovima i rekreacijskim potrebama.

Kako bi sve bilo u skladu s modernim načinom života, potrudio se hibridni pogonski sklop, pružajući optimalnu raspodjelu snage između motora s unutarnjim sagorijevanjem i elektromotora. Ovaj sofisticirani hibridni sustav cijelo vrijeme održava nisku potrošnju goriva i emisiju CO2, a pritom ne šteti voznim karakteristikama

Dinamičan i atletski vanjski dizajn

Vanjski dizajn Swace-a spaja stabilan i funkcionalan stil karavana sa sportskom estetikom. Njegova široka i niska silueta, doprinose stabilnost na cesti, dok velike i dinamične linije prozora daju dojam atletičnosti. Jedinstven prednji dizajn usredotočen je na oštra LED svjetla i veliku šesterokutnu rešetku, po uzoru na Swifta. Prednja svjetla i gornja maska ​​postavljeni su u jednu kontinuiranu liniju kako bi postigli sportski i širok izgled, dok su branik, donja maska ​​i okvir svjetala za maglu postavljeni blizu tla, što dodatno naglašava čvrsti stav automobila.

Paleta boja

Swace je dostupan u sedam različitih boja – White Pearl Crystal Shine, Super White, Precious Silver, Black Mica, Dark Blue Mica, Phantom Brown Metallic and Oxide Bronze Metallic.

Svestrani dizajn interijera

Pristup „manje je više“ korišten je pri dizajnu unutrašnjosti Swace-a, kako bi eleganciji pridodali prostranost, udobnost i praktičnost. Osjećaju prostranosti u kabini pridonosi široka ploča s instrumentima dizajnirana s neprekidnim linijama koje se protežu do samih obloga vrata. Kombinacija mekih obloga i kromiranih i/ili srebrnih detalja u kabini naglašava ukupnu kvalitetu interijera.

Funkcionalnost unutrašnjosti

Swace je opremljen 8-inčnim multimedijskim audio sustavom s AM/FM/DAB radiom, Bluetooth® funkcijom i kontrolama na upravljaču za lakše korištenje. Sustav je kompatibilan s Apple CarPlay aplikacijom za iPhone, kao i Android Auto ™ i MirrorLink ™ aplikacijama. U prednjoj konzoli dostupna je Qi podloga za bežično punjenje pametnih telefona te dva USB ulaza i AUX ulaz nadomak vozača i suvozača.

Ostale ključne značajke unutrašnjosti uključuju grijani upravljač i prednja sjedala, S-FLOW sustav klima uređaja s prepoznavanjem putnika i ambijentalno osvjetljenje u cijeloj kabini.

Udobnost putničkog prostora

Putnički proctor nudi svestranost i udobnost kako bi Swace olakšao aktivan životni stil svog vozača i svih putnika. Uz izdašnu udaljenost od 928 mm između prednjih i stražnjih sjedala, udobnost stražnjeg dijela putničkog postora i prostor za noge jedni su od najboljih u svojoj klasi. Duž cijelog prutničkog prostora, u prvom i drugom redu sjedala nalaze se praktični prostori za odlaganje sitnica, poput telefona i pića.

Prtljažni prostor

Veliki prtljažni prostor od čak 596 litara obujma, pruža dovoljno mjesta za raznu prtljagu ili predmete za rekreaciju. Za dodatnu svestranost, tapecirana podloga prtljažnika može se postaviti u niži položaj za pohranu viših predmeta, a također se može okretati kako bi s druge strane dobili otporni sloj od sintetičke smole koji se može koristiti za odlaganje mokrih ili prljavih predmeta. Prtljažni odjeljak se lako može proširiti u potpuno ravan proctor, uz pomoć ručice za preklapanje stražnjih sjedala. Potrebe za privatnošću prtljažnog prostora rješava se odvojivim toniranim poklopcem koji se može povući jednim
dodirom, a prtljažnik je za dodatnu praktičnost opremljen automatskim svjetlima i 12V utičnicom.

Hibridne performanse

Swace kombinira snažni električni motor s 1,8-litrenim benzinskim motorom, ekskluzivno dizajniranim za upotrebu u hibridnim sustavima, pružajući besprijekoran osjećaj vožnje uz snažno ubrzanje, kao i izvrsnu potrošnju goriva te nisku emisiju ispušnih plinova. Hibridni sustav optimalno pokreće Swace u svim kompbinacijama, bilo da je riječ isključivo o
benzinskom motoru, elektromotoru ili oboje, ovisno o uvjetima vožnje.

EV način vožnje

Zahvaljujući elektromotoru velike snage i velikom kapacitetu baterije, Swace je opremljen i EV načinom vožnje. U EV načinu vožnje, vozilo vozi koristeći isključivo elektromotor pokretan snagom iz baterije. Ovaj način rada može se koristiti za vožnju na
kratkim udaljenostima bez brige o buci ili emisiji, posebno u stambenim područjima rano ujutro i kasno u noć, ili u garažama i zatvorenim parkiralištima.

Užitak vožnje

Swace nudi udobnost u vožnji i stabilno, reaktivno upravljanje s niskim težištem i fino podešenim ovjesom. Niski položaj prostora motora i smještaj baterije ispod stražnjih sjedala osiguravaju nisko težište, smanjujući valjanje karoserije u zavojima, poboljšavajući stabilnost i pridonoseći laganoj i udobnoj vožnji. MacPherson prednji ovjes i stražnji ovjes s dvostrukim nosačima dizajnirani su za izvrsnu stabilnost pri upravljanju i udobnost vožnje. Za daljnji užitak u vožnji, funkcija odabira načina vožnje omogućuje vozaču da odabere jedan od tri načina vožnje prema svojim željama ili potrebama vožnje.

Odabir načina vožnje

Funkcija odabira načina vožnje omogućuje vozaču da prilagodi performanse vozila u skladu s uvjetima vožnje. Swace je opremljen s tri načina rada – NORMALNO, EKO ili SPORT.

NORMAL način vožnje: Pruža optimalnu ravnotežu između udobnosti u vožnji, stabilnosti i potrošnje goriva, a pogodan je za normalnu svakodnevnu vožnju.

ECO način vožnje: Pomaže ubrzanju na ekološki način te poboljšava ekonomičnost goriva postupnim odazivanjem na gas i minimalnom uporabom klima uređaja. Ovaj je način vožnje posebno koristan tijekom gradske vožnje s puno zaustavljanja i pokretanja vozila.

SPORT način vožnje: Upravlja hibridnim sustavom kako bi pružio brže i snažnije ubrzanje, čineći ga prikladnim kada je potreban brz odgovor u vožnji.

Napredni sustavi pomoći u vožnji

Potpuno opremljen naprednim sigurnosnim značajkama, Swace nudi vozaču i putnicima mirnoću i samopouzdanje na svakom putovanju.

Simple-Intelligent Parking Assist (S-IPA)

S-IPA pomaže vozaču pri parkiranju unatrag, paralelnom parkiranju ili napuštanju paralelnog parkirnog mjesta, pružajući zvučno i vizualno navođenje uz automatsko okretanje upravljača. Sustav koristi ultrazvučne valove za prepoznavanje okoline i omogućuje točno parkiranje čak i u uskim prostorima.

Pre-Collision System (PCS)

PCS pomaže u sprječavanju sudara s drugim vozilima, pješacima i biciklistima nadzirući cestu ispred sebe milimetarskim radarom i monokularnom kamerom te primjenjujući automatsko kočenje po potrebi.

Lane Tracing Assist (LTA)

Kad LTA utvrdi da će se nehotično napuštanje trake vjerojatno dogoditi na brzoj cesti ili označenoj javnoj cesti, pomaže upravljanju kako bi se vozilo zadržalo u središtu trake.

Road Sign Assist (RSA)

RSA čita prometne znakove uz cestu te prikazuje prepoznate znakove na informacijskom zaslonu.

Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)

DRCC automatski održava dovoljnu udaljenost do vozila ispred, po potrebi zaustavlja vozilo kada se vozilo ispred zaustavi te prati vozilo nakon ponovnog pokretanja.

Blind Spot Monitor (BSM)

BSM upozorava vozača kada se vozilo približava ili se nalazi u mrtvom kutu.

Rear Crossing Traffic Alert (RCTA)

RCTA pomaže vozaču izbjeći sudar pri vožnji unatrag s parkirnih mjesta. Kad otkrije vozilo koje se približava na stražnjem mrtvom kutu, upozorava vozača zvukom.

eCall

Ako je vozilo doživjelo prometnu nesreću, sustav eCall upozorava hitne službe telefonskom porukom koja uključuje precizno mjesto vozila.

Brake Hold

Kad se vozilo zaustavi, na primjer na semaforu, električna parkirna kočnica drži vozilo na mjestu održavanjem kočnice kako bi spriječila pomicanje vozila unaprijed ili unatrag do trenutka dok vozač ne pritisne papučicu gasa.

Suzuki Swace stigao je u naše centre u Čakovec i Varaždin. Dođite na probnu vožnju i isprobajte novi Suzuki hibrid. Rado ćemo vam približiti sve njegove značajke. Za više informacija nazovite 040/328-007 ili 042/421-091